The VIZUAL Blogg!

2013-11-30
23:24:13

Heterorädsla. (aka Jag är tydligen homofob.)
Okej, jag är inte den som trycker min sexuella läggning i ansiktet på andra, men här känns det som att jag måste skriva ut det. Jag är pansexuell, eller omnisexuell som det också kallas. Det betyder att utöver att jag dras till både kllar och tjejer (som bisexuella gör), så dras jag även till transgender samt asexuella och de som inte tycker sig tillhöra nåt kön.
För att göra det enkelt; det är personligheten jag faller för, inte könsidentifieringen.
 
Varför jag drar upp detta är för att jag vill prata om det jag döpt till 'Heterorädslan' som går igenom landet. Jag vet inte hur många gånger jag blivt kallad homofob, men jag kan räkna upp några gånger;
 
1. Jag var i ett förhållande med en FtM transgender, som jag då såg som kille. Jag, en kompis och några människor jag inte kände började snacka om förhållanden. Jag säger att jag tycker jag trivs bäst när jag är tillsammans med killar, varav någon i gruppen frågar "Vadå, är du homofob eller?".
 
2. Detta var under tiden då jag hade en pojkvän som var född kille. Jag är ute och går för mig själv, och en tjej kommer fram och börjar flörta med mig. Alltså verkligen blatant flörta. Typ i stil med "Tjena snygging. Vad gör du ikväll? Ska vi hem till mig och festa?". Jag avböjer hennes förslag, och artigt ber henne sluta då jag har pojkvän. Då kallar hon mig en jävla homofob och går iväg.
 
3. Jag har ibland väldigt svårt med när människor jag inte litar på eller ens känner rör vid mig. Ju sämre jag mår psykiskt, desto värre är det. Jag satt för mig själv när en helt random tjej kommer upp bakom mig och lägger händerna på mina axlar. Jag hoppar till och försöker komma ur hennes grepp då detta är extremt obehaglgt för mig. Hon frågar vad det är och jag förklarar att jag inte gillar när okända människor rör vid mig. Här hade jag räknat med att få någon förolämpning med anknytning till autism kastad åt mitt håll, men det hon säger är "Ni homofober är så jävla äckliga!", knuffar till mig och sen går iväg.
 
Alla tre av dessa gångerna (samt de otaligt andra gånger som jag blivit kallad homofob) har det varit för mig okända människor, och jag har haft olika typer av förhållanden och relations status under tiden (en gång var jag till och med ihop med en tjej när jag blev kallad det). 
 
Och nu vill jag veta varför det verkar vara så fel att vara heterosexuell i dagens samhälle. Jag vet inte hur många gånger jag har hört "Asså, jag är straight/hetero men jag har en syster/mamma/kusin/kompis/hund som är homo/gay/bi/trans." när läggningar kommit på tal. Varför kan inte alla heterosexuella bara säga "Jag är heterosexuell." och låta det vara så? Varför har ordet homofob blivit ett skällsord, nåt man kallar de som inte dejtar folk av samma kön just då?
 
Varför är det en skam att vara heterosexuell i dagens samhälle?
 
Jag kan lova er en sak, hade jag vara heterosexuell skulle jag vara lika jävla stolt över det som jag är över att vara pansexuell/omnisexuell.
Jag säger inte "Jag är pansexuell, men asså min mamma är heterosexuell." så varför ska heterosexuella behöva göra det i rädsla för att bli stämplad som homofob?
 
Ord som bög och lebb används ju ofta som skällsord, vilket jag vet att många tycker är synd för att det betyder att homosexuella tjejer och killar blir diskriminerade.
Varför tar ingen upp att heterosexuella också kan bli diskriminerade på grund av sin läggning? Varför bryr sig ingen om att ordet homofob nått upp till sama nivå och användingsområde som bög och lebb?
 
När ska världen inse att heterosexuella är lika jävla bra att ha i världen som homosexuella, bisexuella, pan-/omnisexuella och transgender?
 
Vad skulle vi göra om alla var tillsammans med någon av samma kön? Hur skulle mänskligheten överleva då? Vsst, det finns möjligheter, men hur lätt skulle det vara egentligen?
 
Jag tycker att precis som vi hyllar HBTQ-samhället ska vi hylla heterosexuella.
 
 
Kalla mig homofob om ni vill efter detta inlägg, skicka långa hatmail, gör vad ni vill. Jag vet vem jag är, jag är stolt över den jag är och jag står för mina åsikter.
 
 
Ett samhälle kan aldrig bli jämnlikt om inte båda sidor blir behandlade på likvärdigt sätt. Det gäller alla inriktningar i ett samhälle.

2013-11-30
18:52:31

Wow
Idag har min lilla nystartade blogg haft 33 unika besökare och 98 sidvisningar. Defuk? Är det verkligen SÅ intressant att läsa om mitt liv?

Aja, till det viktiga.

Idag när jag var på väg hem från affären (hade handlat och hämtat paket), så stannade jag till utanför pizzerian på hörnet av gatan jag bor på. Paketet var tungt och jag behövde andas ut lite. Då började jag prata med en kvinna om hennes katt som var där, och hips vips, hux flux så hade jag blivit bjuden på 40-års kalas nästa helg. Lite roligt sådär, med tanke på att jag inte känner en enda människa här i Arboga egentligen.

Vet dock inte om jag ska gå. Jag kan försöka, men vi får se hur länge jag stannar då. Blir folk allt för fulla kommer jag nog röra mig hemåt ganska snabbt. Men det skulle ju vara kul att i alla fall försöka lära känna andra i stan ändå, haha.

2013-11-30
03:08:15

Befrielse!
Så, lite uppdatering om mitt senaste blogginlägg.
 
Jag tog mig modet till att fråga Honom och frågade om han hade flickvän. Fick senare svaret att nej, det hade han inte.
 
Så... Jag berättade att jag gillade honom. Han har inte svarat än, och jag ska snart gå och lägga mig. Uppdaterar när jag får svar.

2013-11-30
01:36:45

ÅÅH varför?!
Sitter och har en oros och nervositet klump i magen. Flera kompisar tycker jag ska berätta för killen jag gillar att jag gillar honom. ARGH!
Aldrig att jag kommer våga. Jag är inte orolig för att han ska rejecta mig, det är jag beredd på och kan ta. Vill bara inte att saker ska bli awkward mellan oss.
 
Inte nog med att han är världens mysigaste kille, han är även musiker och bor i Stockholm. Fan ta detta.
 
Sitter och funderar på att faktiskt säga nånting, men oron och ångesten (enda ångesten jag kännt sedan jag fick min medicin) tar emot.
 
Ska fråga om han har flickvän just nu, sen se vart det leder...

2013-11-29
23:30:00

Att släppa taget
 
Nu är det så här att för en herrans massa år sedan (över tio år desan) bodde jag i Sundsvall. I skolan var jag väldigt mobbad, fick knappt vara ifred på lektionerna. Där blev jag deprimerad och hade även självmordstankar.
 
I augusti hittade en av de människor som gick i samma klass under de åren mig. Vi började prata och jag frågade efter ett tag vad han kom ihåg från de åren. "ja du har en massa minnen från grund skolan bland annat hur vi brukade bråka och knuffas med varandra och busa". Jag nämnde hur dåligt jag mådde där och han svarade nåt i stil med att det var synd att jag mådde så och att barn kan vara elaka.
 
Nu idag började jag prata med honom igen, och nu känner jag att jag kan släppa allt som varit, speciellt med Sundsvall.
Tiden där var ett helvete, men det hjlpte mig bli den jag är idag. Det var under den tiden jag började bli intresserad av musik, jag hittade favoritband, och rockmusiken kom in i mitt liv.
 
Utan det vet jag inte vad jag skulle göra. Vem jag skulle vara.
 
Så jag är extremt tacksam för den tiden, oavsett hur dåligt jag mådde, i många år efter det.
 
Jag vet vem jag är nu, och jag är den jag är tack vare den tiden.
 

2013-11-28
17:30:39

Helt slut!
Varje torsdag har jag praktik på Hagateatern i Köping. Gruppen jag är med är helt underbar och bara så härliga. Jag blev en del av gruppen redan första dagen (vilket var förra veckan).
Idag är jag helt slut, och jag är säker på att jag kommer ha världens träningsvärk imorgon, för idag kärde jag verkligen gärnet! En och en halvtimmes uppvärming som var ganska jobbig, sen fick jag hoppa in då vi var en människa kort för en scen. Vilket var en dans/gympa scen. Så jag körde verkligen gärnet.
 
It was amazing!
 
Jag älskar verkligen Änglarna, gruppen jag är med, så sjukt underbara människor!
 
Var väldigt orolig förra veckan, då jag inte visste om jag skulle passa in, om jag skulle bli omtyckt och liknande. Men blev som sagt direkt en i gruppen och det blir ju mycket skämt och så. Älskar verkligen denna gruppen redan, jag kan verkligen vara mig själv.
 
Nu ska jag göra mig i ordning sen typ bara slappna av och ta det lugnt. Blir en tidig natt ikväll.

2013-11-27
20:18:22

Blä
Känner alldeles för ofta att jag inte är fin nog. Att jag inte förtjänar de vänner jag har. Att jag inte förtjänar nåt alls. För jag är bara ful. Hatar när dom tankarna kommer. Nu ska jag fan gå och lägga mig i tid, är så jävla trött!

2013-11-27
16:25:00

Allt ska vara så jobbigt...
Först vill jag påpeka att jag gillade den gamla blogg.se bättre. Allt ska vara så vagt och komplicerat nu för tiden. Aja, jag lär mig väl snart.
 
I övrigt så somnade jag inte förrens runt 12 på eftermiddagen idag. Jävla pissliv. Fastnade i tankar under natten, som alltid. Sovt kanske en tre timmar nu mellan 12-15.
 
Har shoppat lite under natten. Underkläder (needed), lite smink och accessoarer till mig samt julklapp/födelsedagspresent till Seike. Var tvungen att köpa nya då jag upptäckte att jag varit duktig nog att tappa bort det första jag köpte >_<
 
I övrgt fick Seike ett paket från mig och min kompis Sachiyo. I den fanns bland annat leksaker till Buta. Vad exkat som var i vet jag inte men Sahiyo fixade det. Både Seke och Buta blev glada i alla fall.
 
Fina Buta leker med med sina nya leksaker. Bild lånad från Seike's Twitter.
 
När jag nämnde mitt julklapps/födelsedags inköp till Seike fick jag höra att jag var gullig och att han skulle krama mig sååå mycket när vi ses. Haha <3
 
 
I övrigt så har jag varit dum och haft känslor för en viss kille som jag vet jag aldrig kommer få. Det är sjukt jobbigt. Men jag överlever. Bara glad att ha en sån härlig och underbart mysig människa som han är som vän, så jag är glad i alla fall. Blir det något så blir det något, jag kommer dock inte nämna något av detta till honom. Vill inte förstöra våran vänskap, för jag vill verkligen inte tappa kontakten med honom. Vi hörs av så sällan ändå egentligen.
 
Mer än s¨är det väl inte just nu. Ska snart hoppa in i duschen, och imorgon är det praktik igen. Ser fram emot det så sjukt mycket! Var så sjukt roligt förra gången.
 
Just det! Fick fyra par half-palm handskar i veckan. Ett par har en del stygn som gått upp så kan inte använda dom, men resten borde funka utan problem. Bilder kommer senare. <3

2013-11-26
22:41:00

Hej hopp!
Nej, nu fan ska jag börja blogga oftare. Har haft så många bloggar som bara rinner ut i sanden, men nu ska jag skriva mer och oftare!
 
För er nya människor så kan jag berätta att jag är KaiPon, 21 år och just nu går jag praktik en gång i veckan på Hagateatern i Köping. Bor gör man i Arboga.
 
På fritiden gör jag inte så mycket mer utöver att sitta framför datorn. Jag har nämligen svårt att komma ut ur lägenheten jag bor i på grund av social fobi, ångest och depression. Det är dock någonting jag får medicinering för just nu.
 
Varför jag valde namnet VIZUAL FREAK KaiPon till bloggen är för att jag är mg själv, och då jag är väldgt intresserad av Visual Kei scenen så blev det just VIZUAL FREAK. Ja, jag vet, det stavas inte med z egentligen, men jag skriver det så för jag vill. Så det så.
 
Nu är klockan mycket, så jag ska snart gå ock lägga mig.
 
God natt, mina små Freakz! <3